Begeleide wandelingen

Begeleide wandelingen en bezoeken, te voet of met de fiets, op ontdekking in Hastière

 

Goed nieuws ! Dankzij de nieuwe regels in verband met COVID-19 en het "openlucht programma" van de regering mogen we opnieuw onze begeleide wandelingen organiseren vanaf midden mei. We verheugen ons jullie opnieuw te mogen verwelkomen om de schatten van onze regio de laten ontdekken !

! Opgelet : reservering verplicht voor alle wandelingen dit seizoen (behalve schattenjacht op 18/07) !

In 2021 organiseren we voor de 10de keer een uitgebreid wandelprogramma in Hastière. Met deze begeleide wandelingen wil de Dienst voor Toerisme u, samen met lokale gidsen en handelaars, Hastière op een andere manier leren kennen, op basis van een specifiek thema per wandeling.

Deze wandelingen - meestal te voet maar soms ook met de fiets - worden tijdens het seizoen aangeboden. Met sommige wandelingen leggen we de nadruk op de natuur en haar faune en flora, andere wandelingen staan in het teken van cultuur, ons erfgoed of de geschiedenis van Hastière. En soms wagen we ons ook aan enkele buurdorpjes.

Mogelijkheid om een maaltijd te nemen na de wandeling ! Dit jaar voorzien we opnieuw de mogelijkheid om uw ervaring in Hastière te vervolledigen met een lekkere maaltijd na de begeleide wandeling. Aan de meeste wandelingen werd een restaurant uit de buurt gevraagd om een speciaal en aangepast menu aan te bieden aan een speciale prijs.  Indien u een maaltijd wenst te nemen, dan moet u vooraf reserveren via de Dienst voor Toerisme.

Volledig programma 2021 te vinden in de agenda (franstalige pagina's, maar met, voor iedere wandeling, een nederlandstalig "pdf" document op te laden, met alle details). Programmabrochure hieronder op te laden.

     

download hier het volledige programma 2021 ("pdf" formaat)

.

Raadpleeg ook de pagina in het frans voor de volledige lijst van de begeleide wandelingen (in het Frans)

Wandelingen met begeleiding enkel in het Nederlands, specifiek voor onze nederlandstalige gasten :

Zaterdag 03/07/2021 : Hastière in oude prentkaarten (in het Nederlands) RESERVERING VERPLICHT (meer info en menu)

Zaterdag 28/08/2021 : Waulsort in de "Belle Epoque" (in het Nederlands) - RESERVERING VERPLICHT (meer info en menu)

Tweetalige wandelingen (Frans-Nederlands)

Dimanche 18/07/2021 : Chasse aux trésors de notre patrimoine (jeu d'orientation et de découverte en Français et en Néerlandais - Orientatie- en ontdekkingsspel, in beide talen FR & NL) (plus d'info / meer info)

Zaterdag 21/08/2021 : Het Maasdal en de hoogvlakte van Blaimont (begeleiding en commentaar vooral in het Nederlands, voor onze nederlandstalige gasten) / La vallée de la Meuse et le plateau de Blaimont (commentaires bilingues) - RESERVERING VERPLICHT / RESERVATION OBLIGATOIRE - (plus d'info et menu du repas / meer info en menu)

Samedi/Zaterdag 27/11/2021 : Balade familiale, ludique et récréative - Familiewandeling met fakkels : "RAVeL night experience", aux flambeaux à Heer-Agimont (en soirée - 's avonds) - RESERVERING VERPLICHT / RESERVATION OBLIGATOIRE - (plus d'info et menu du repas / meer info en menu)