Begeleide wandelingen

Begeleide wandelingen en bezoeken, te voet of met de fiets, op ontdekking in Hastière

Reservatie op voorhand gewenst en verplicht voor de maaltijd ! 

In 2022 organiseren we voor de 11de keer een uitgebreid wandelprogramma in Hastière. Met deze begeleide wandelingen wil de Dienst voor Toerisme u, samen met lokale gidsen en handelaars, Hastière op een andere manier leren kennen, op basis van een specifiek thema per wandeling.

Deze wandelingen - meestal te voet maar soms ook met de fiets - worden tijdens het seizoen aangeboden. Met sommige wandelingen leggen we de nadruk op de natuur en haar faune en flora, andere wandelingen staan in het teken van cultuur, ons erfgoed of de geschiedenis van Hastière. En soms wagen we ons ook aan enkele buurdorpjes.

Mogelijkheid om een maaltijd te nemen na de wandeling ! Dit jaar voorzien we opnieuw de mogelijkheid om uw ervaring in Hastière te vervolledigen met een lekkere maaltijd na de begeleide wandeling. Aan de meeste wandelingen werd een restaurant uit de buurt gevraagd om een speciaal en aangepast menu aan te bieden aan een speciale prijs.  Indien u een maaltijd wenst te nemen, dan moet u vooraf reserveren via de Dienst voor Toerisme.

Volledig programma 2022 te vinden in de agenda (franstalige pagina's, maar met, voor iedere wandeling, een nederlandstalig "pdf" document op te laden, met alle details). Programmabrochure hieronder op te laden.

 

  

download hier het volledige programma 2022 ("pdf" formaat)

.

Raadpleeg ook de pagina in het frans voor de volledige lijst van de begeleide wandelingen (in het Frans)

Wandelingen met begeleiding enkel in het Nederlands, specifiek voor onze Nederlandstalige gasten :

Zaterdag 09/07/2022 : Welness wandeling - Bosbad - Sophro-Natuur NL Reservering verplicht

Zaterdag 21/08/2021 : Het Maasdal en de hoogvlakte van Blaimont  NL  (meer info en menu) Reservering verplicht 

Zondag 02/10/2022 : Drooglegging van de Maas, geïnteresseerd? NL (meer info en menu) - Reservering verplicht