H A S T I E R E T O U R I S M E

Chargement...

La Maison du Patrimoine

Een bezoek aan deze “werkplaats van het lokale patrimonium” onthult een dertigtal ambachten vertegenwoordigd door een veelheid aan gereedschappen en voorwerpen, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw. Al deze antieke stukken getuigen van een ingenieus maar ook nauwgezet verleden. Ze zijn gemaakt door mannen en vrouwen, met hun handen, hun intelligentie en hun knowhow.

In het Musée d’Hastière worden de werktechnieken en gereedschappen uit het verleden gepresenteerd in verschillende categorieën thematische collecties:

– het plattelandsleven: steenhouwers, metselaars, smeden, blikslagers, leisteenwinners, houthakkers, schrijnwerkers, wagenmakers, loodgieters, schoenmakers, klompenmakers, bakkers, slagers, koks, imkers, boeren, enz.

– het leven op de rivier: stuwadoors, vissers, sluiswachters en handmatige stuwdambeheerders in Hastière en Waulsort, enz.

– Het industriële leven: een terugblik op lokale industrieën zoals Céramanova in Waulsort en de Fabrique des Crayons Gilbert in Hastière, maar ook de oude spinnerij, de brouwerij “L’Abeille”, de zandverwerkingsfabriek “Sambre et Dyle” in Hastière-Lavaux, enz.

Een bezoek aan het Hastièrois Museum is een verrijkende ervaring voor iedereen, van ouderen die sporen uit hun kindertijd herontdekken tot jongeren die de vindingrijkheid en het harde werken van hun voorouders ontdekken.

Informatie en rondleidingen in het “Maison du Patrimoine d’Hastière” :
Jonathan Porignaux – rue Marcel Lespagne 70 à 5540 Hastière-Lavaux. 082 64 46 22 ou 0474 42 39 99

www.patrimoinehastiere.bemusee.hastiere@live.