Escape Rooms

Het concept van levensgrote vluchtspelen is ongeveer tien jaar geleden ontstaan. Zij zijn de echte versie van de elektronische (virtuele) ontsnappingsgames die in 2005 in Japan verschenen. In de afgelopen jaren heeft dit soort spel zich over de hele wereld verspreid, en meer en meer liefhebbers aangetrokken.

Het principe van de "ontsnappingsruimte" is eenvoudig. Men komt binnen in een kamer die een universum herschept op basis van een thema, waarvan men alleen kan uitkomen door een reeks uitdagingen en raadsels op te lossen, gebruikmakend van inzicht, observatie, vermogen om raadsels op te lossen. Dit alles zal helpen bij het vinden van de oplossing die de deur van de kamer opent. Het spel is beperkt tot 1 uur en wordt in principe gespeeld in teams van minstens 2 personen.

Hastière beschikt over 2 "ontsnappingsruimtes": één in Hastière-par-delà, in het gastenhuis "Au Plaisir" (ook toegankelijk voor niet-residenten), en de andere in Waulsort, in de "Villa 1900".

Meer info ? Raadpleeg de pagina's van ieder spel :

"Au Plaisir" : "Escape Cruise" :

download de flyer ("PDF" formaat), in het Frans of in het Nederlands, of raadpleeg de website www.escape-cruise.be

"Villa 1900" : "Le mystère du grand-oncle Albert" :

raadpleeg de website van "Villa 1900"

Kom zich vermaken en de uitdagingen oplossen, die voor jullie werden gemaakt. Jullie zullen zeker met de familie of tussen vrienden een leuk moment doorbrengen !