Op het water

De Maas loopt doorheen Hastière over een afstand van maar liefst 16km, van Givet tot in Anseremme. Ze biedt je een uniek en subliem landschap en ze karakteriseert de gemeente.

De Maas is ook een bevaarbare rivier en daardoor niet enkel economisch, maar ook gewoon voor plezier.

Watercruises en uitstapjes

Je kan de vallei van de Maas ontdekken via watercruises en boottochten met verschillende afstanden en tijdsduur. Er zijn meerdere rederijen, in Dinant en Givet, die op vraag van groepen of tijdens vaste tijdstippen voor individuele gasten uitstappen en tochten organiseren. Tijdens het zomerseizoen zijn er ook vanuit Hastière regelmatig verbindingen naar Dinant of Givet.

Plezierjachthaven van Waulsort

De haven van Waulsort ontvangt graag watersportliefhebbers in haar idyllische omgeving, en dit voor één overnachting of voor meerdere dagen. De haven wordt beheerd door de administratieve dienst van de gemeente Hastière. Je vindt alle nodige informatie over de plezierjachthaven op de site internet communal, sur la page consacrée au port.

Ankerplaatsen

Er zijn verschillende ankerplaatsen langs de Maas in Hastière zodat je even kan stoppen om een dorpje te bezoeken of je te verpozen.

Sport- en recreatiemogelijkheden

Waulsort is de uitvalsbasis van de "Hastière Yacht Club", waar waterskiërs hun passie kunnen beoefenen op een erkende waterpiste. Er worden regelmatig initiaties en stages georganiseerd. Meer informatie vind je op de website: site internet du HYCW.