De smaken van onze regio

Authentieke lekkernijen uit onze regio

 

Hastière en haar omgeving herbergen een ruim land vol traditie en geschiedenis. Qua gastronomie en smaak betekent deze streek een waar genot voor de smaakpapillen.

Hastière biedt een gevarieerd aanbod van culinaire ontdekkingen. In de rubriek "Eten en Drinken" zal je ongetwijfeld iets vinden om aan je eetlust te voldoen, van een eenvoudige snack tot het meest uitgebreide menu.

Onze restaurants stellen lokale producten voor, gebaseerd op de tradities en knowhow van gepassioneerde vakmensen.

De producten en degenen die ze maken, kan je elk jaar in maart ontmoeten tijdens de "Marché des Saveurs/Markt van de Smaken" die plaatsvindt op het plein  Récréar, in het centrum van Hastière-Lavaux. Hier vind je de lijst van producenten die bij de laatste markt aanwezig waren.

Het hele jaar door bieden verschillende restaurants lokale gerechten aan met ambachtelijke ingrediënten. "Villa 1900" in Waulsort heeft zich zelfs gespecialiseerd in lokale biologische producten die ze niet alleen voor proeverijen aanbieden, maar ook voor verkoop in hun winkel.

Tijdens het toeristenseizoen kan je deelnemen aan thematische rondleidingen (begeleide wandelingen) en zo de natuurlijke, historische en erfgoedrijkdommen van Hastière te ontdekken. Ze gaan vaak gepaard met een culinaire ervaring. Voor of na een begeleide wandeling biedt een restauranthouder uit de buurt je als optie een menu aan. Hier vind je het programma van dit seizoen.

Sommige lokale producenten bieden ontdekkingstochten aan bij hun thuis of productielocatie. Een brochure is verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme. Er is de website "Smaken uit de streek", opgericht door een groep van producenten uit de streek van de Haute-Meuse.