Het “Waulsortium”

Het Waulsortium, dat is een machine om terug te gaan in de tijd !

Voor de deur nodigt "Walter de piccolo" u uit om hem te volgen voor een gepersonaliseerde en speelse rondleiding door een Maasvilla, typisch voor de "Belle Epoque". Vanuit de gang, geplaveid met prachtige tegels en versierd met een aantal historische documenten, wordt u ondergedompeld in een tijdloze sfeer, tussen de muziekkamer met zijn vleugelpiano en de eetkamer waar kan worden bediend met gerechten uit die tijd.

Volg de gids via de trap in "Art Deco" en ontdek op de eerste verdieping de 'bruidskamer' en de vergaderzaal, met hun antieke meubels, een eeuwenoude naaimachine en een schoolbank.

U staat hier op de drempel van de tentoonstelling, die Walter u met enthousiasme in alle details en anekdotes zal laten zien. De tentoonstelling wordt twee maal per jaar aangepast, met collecties van het Waulsortium, evenals met objecten en documenten die tijdelijk uit privécollecties zijn geleend, en rond een specifiek thema uit de geschiedenis van Waulsort, één van de oudste bewoonde plaatsen in België, getuige alle facetten van de geschiedenis van de regio.

U kan ook deelnemen aan onze rondleidingen, onze historische conferenties op vrijdagavond rond een grote tafel en u kan zelfs een afspraak maken om onze gespecialiseerde historische bibliotheek te bezoeken.

En waarom zelf geen "acteur" worden in de geschiedenis van het dorp? Het spel "Moi, Waulsort" laat je kennismaken met het dorp via een eenvoudige observatieroute, en het spel "Le Secret des Plums" stelt je in staat om het erfgoed in meer detail te ontdekken via een groepsspeurtocht.

 

Praktisch:

Openingsuren:

De Villa 1900 is geopend elke vrijdag, zaterdag, zondag en tijdens de vakantie op schooldagen van 9h toto 19h (behalve maandag).

Het Waulsortium is geopend elke zaterdag en zondag van 13h tot 18h, en daarnaast op afspraak.

Wandelprogramma en conférences vind je op: www.waulsort.be

Meer informatie en reserveringen (groepen, individueel of bedrijven): guide@waulsort.be - 0476/61.79.10

 

Tarieven:

Vrije toegang tot het gelijkvloers tijdens de openingsuren van het brasserie-restaurant.

Begeleid bezoek aan het Waulsortium : 8,- € (prijs voor individuelen, tot 8 pesonen). Formules voor groepen op aanvraag.

Spel "Moi, Waulsort" : 2,- € per groep

Spel "Secret des prunes" : 15,- € per familie (maximaal 6 personen, reserveren verplicht)

Historische conférence: 5,- € per persoon, met drankje inbegrepen - maaltijd is mogelijk aan tafel, reserveren verplicht.

Begeleide wandeling : 3,- € per persoon - maaltijd is mogelijk na de wandeling, reserveren verplicht.

Gepersonaliseerde animatie : 50,- € per halve dag per groep

 

Contact :

Olivier GEBKA - Guide de la Villa 1900 - Verantwoordelijke Waulsortium - 0476/61.79.10

Bezoekersadres : Villa 1900, ruelle des Jardins, 5540 Waulsort

Postadres : Villa 1900 - Waulsortium, rue des Villas, 64 - 5540 Waulsort