Hastière Veilig & Gezond

Ons kantoor is sinds maandag 8 juni weer open ! We verwelkomen jullie graag weer in ons onthaalkantoor om jullie te helpen onze regio te ontdekken. Tot eind juni zijn onze openingstijden aangepast om jullie in alle veiligheid te kunnen ontvangen. Om jullie veilig te helpen zijn er speciale maatregelen van kracht tijdens jullie bezoek aan onze onthaalzaal.

 

Een label "Hastière Veilig & Gezond" werd ontwikkeld, waarop de toeristische attracties en uitbaters zich kunnen abonneren. De aanwegizheid van het document "Hastière Veilig & Gezond" bij een toeristische plaats verzekert dat hier alle sanitaire maatregelen worden genomen om jullie welzijn en veiligheid te garanderen, voor een bezoek of een verblijf in alle  sereniteit. Hieronder vinden jullie de lijst van de toeristische operators en bedrijven die zich hebben aangesloten bij dit label. U kunt hier ook de inhoud van het label lezen (in het Frans).

 

Toeristische ondernemingen en attracties die het label "Hastière Gezond & Veilig" hebben ondertekend

Toeristische informatie, wandelingen, verhuur van elektrisch bijstand fietsen :
Office du Tourisme de Hastière-sur-Meuse

Overnachtingsplaatsen :
Hotel "Les Sorbiers" (opening 01/08/2020)
Bed & Breakfast "Les Heures Claires"
Bed & Breakfast "Au Plaisir"
Bed & Breakfast "Utopia"
Bed & Breakfast "Windsor"
Kamers voor pilgrims "Ermitage Les Carceri"
Gîte "Les Roches"
Gîte "Au Calme"
Gîte "Tienne qui Briole"
Gîte "Cosy Cottage Mosan"
Massembre (herberging voor groepen, families, seminaries..., boomhutten)

Attracties : 
Kasteel en tuinen van Freÿr
Abdijkerk van Hastière-par-Delà
Museum "Maison du Patrimoine" ("Huis van Erfgoed")
Museum "Train Miniature Haute Meuse (TMHM)"
Museum "Waulsortium" (Villa 1900)
Escape Game "Escape Cruise" (Au Plaisir)

Eten en drinken : 
Restaurant & brasserie "Le Val Meuse"
Restaurant "Le Campagnard"
Restaurant "En face de l'île" (Hotel les Sorbiers) (opening 01/08/2020)

 

Informatie over activiteiten in Hastière en omgevende regio

Na de musea, historische monumenten/sites en dierenparken vanaf 18 mei zijn nu het ook de restaurants, cafés en bars die hun activiteiten hebben mogen hervatten, volgens zeer precieze regels, met als bedoeling jullie verblijf in de beste omstandigheden te garanderen. Via deze link kunt u informatie vinden vook de toeristische attractties in onze regio (niet enkel Hastière). De tabel wordt regelmatig bijgewerkt door het Huis voor Toerisme van de Maasvallei. Voor de meeste activiteiten wordt een voorafgaande reservering aanbevolen of zelfs verplicht gesteld.

Ook zijn sinds 8 juni, excursies van één of meer dagen binnen de Belgische grenzen toegestaan en kunnen er weer gasten worden ondergebracht, met inachtneming van bepaalde regels. Sedert 15 juni zijn deze verblijven ook mogelijk vanuit het buitenland, met de heropening van de grenzen.

INDIVIDUELE en voor klein groepen (max. 15 personen) buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen (vooral op de RAVeL) en mountainbiken zijn uiteraard toegankelijk, met inachtneming van de algemene beschermingsregels. U kunt de map van de wandelingen verkrijgen bij de receptie of door deze per e-mail of telefonisch te bestellen (betaling per bankoverschrijving voor verzending). Details worden op verzoek verstrekt. De GPS tracks van de mountainbike circuits zijn op deze site te downloaden. Vanaf nu kunt u weer elektrisch bijstand fietsen huren bij onze receptie MET VOORAFGAANDE RESERVERING TENMINSTE 24U OP VOORHAND.

De Dienst voor Toerisme is blijven werken aan prettige en veilige reis- en vakantieomstandigheden na de deconfiniëring. Ons team heeft de hervatting van de activiteiten zorgvuldig voorbereid en de wandel- en fietsroutes worden dagelijks onderhouden om u in de beste omstandigheden te ontvangen.

Zorg goed voor uzelf en alle anderen, en volg de sanitaire instructies, om een hervatting van de verspreiding van het virus te voorkomen. Maar maak vooral verantwoord gebruik van de pas herondekte vrijheid om het beste te halen uit wat onze regio te bieden heeft.

Het team van het Toeristenbureau, tot uw dienst.