Te voet

Adembenemende landschappen en plekjes

 

De omgeving van Hastière biedt een rijke diversiteit aan landschappen dankzij haar ligging aan de uiteinden van de Condroz en het depressief van de Fagne-Famenne. De vallei van de Maas, die het plateau doorheen de vele jaren sterk heeft uitgesleten, verleent een buitengewoon karakter dat enkel zichtbaar is in al haar glorie in de gemeente Hastière, met haar uitgesproken rotsen, spectaculaire zichten, vele beboste hellingen en de frisheid van de zijrivieren van de Maas.

Dit knap landschap is uitermate geschikt om te voet te verkennen, langsheen onze 155 km bewegwijzerde wandelpaden en loopwegen die door de Dienst van Toerisme worden onderhouden. Langs deze routes zijn ook verschillende rust- en picknickplaatsen ingericht.

In de gemeente lopen twee van de Grote Routepaden ("GR"), de 125 en de 126, net zoals de "Compostella-route".

Je kan bij ons terecht voor een wandelkaart waarin alle uitgestippelde wandelingen van de gemeente Hastière werden opgenomen. Deze wandelkaart kan je aankopen bij de Dienst voor Toerisme (€ 7) of wordt op eenvoudig verzoek, per telefoon of e-mail of via de knop "reserveren" onderaan deze pagina, ook opgestuurd (€ 11 met verzendingskosten). Deze kaart bevat 23 wandelingen, met vertrek in de verschillende dorpen, met afstanden tussen 2 en 11,5 km en verschillende moeilijkheidsgraden.

Laden in uitvoering ...

De Dienst voor Toerisme organiseert daarnaast een aantal thematisch begeleide wandelingen op vaste data gedurende het hele seizoen. Tijdens deze georganiseerde wandelingen maak je niet enkel kennis met onze gepassioneerde gidsen, maar leer je ook bij over de regio, het patrimonium, de mensen, onze legendes en de natuur van Hastière kennen. Neem zeker een kijkje op onze pagina van thematische wandelingen en reserveer alvast jouw deelname aan één van onze volgende wandelingen.