Te voet

Adembenemende landschappen en plekjes

 

De omgeving van Hastière biedt een rijke diversiteit aan landschappen dankzij haar ligging aan de uitersten van de Condroz en het depressief van de Fagne-Famenne. De vallei van de Maas, die het plateau doorheen de vele jaren sterk heeft uitgesleten, verleent een buitengewoon karakter dat enkel zichtbaar is in al haar glorie in de gemeente Hastière, met haar uitgesproken rotsen, spectaculaire zichten, vele beboste hellingen en de frisheid van de zijrivieren van de Maas.

Dit knap landschap is uitermate geschikt om te voet te verkennen, langsheen onze 155 km aan perfect bewegwijzerde wandelpaden en loopwegen die door de Dienst van Toerisme worden onderhouden voor alle wandelaars. Langs deze routes zijn ook verschillende rust- en picknickplaatsen ingericht.

In de gemeente lopen twee van de Grote Routepaden ("GR"), de 125 en de 126, net zoals de "Compostelaroute".

We stellen aan u als wandelaar een wandelkaart ter beschikking waarin alle uitgestippelde wandelingen in de gemeente Hastière werden opgenomen. Deze wandelkaart kan  u aankopen bij de Dienst voor Toerisme (€ 7) of wordt op uw verzoek, per telefoon of e-mail of  via de knop "reserveren" onderaan op deze pagina, ook opgestuurd (€ 11 met verzendingskosten). Deze kaart bevat 23 wandelingen, met vertrek in de verschillende dorpen en met afstanden tussen 2 en 11,5km volgens verschillende moeilijkheid.

Laden in uitvoering ...

(indien u online bestelt, gelieve de datum te wijzigen voor de datum van uw bezoek of tenminsten 11 dagen na besteldatum).

De Dienst voor Toerisme organiseert daarnaast een aantal thematisch begeleide wandelingen op vaste data gedurende het hele seizoen. Tijdens deze georganiseerde wandelingen maakt u niet enkel kennis met onze gepassioneerde gidsen, maar leert u ook bij over de regio, het patrimonium, de mensen, onze legendes en de natuur van Hastière. Neem zeker een kijkje op onze pagina van de thematische wandelingen en reserveer alvast uw deelname aan één van onze volgende wandelingen.