Bewegen

De Maas beleven

Download hier het tabel ("PDF" formaat) om jullie activiteiten te organiseren voor de Paasvakantie (geldig tot 18 april)

Een regio ontdekken, dat is een ervaring opdoen! In Hastière kan je komen ontdekken met al je zintuigen. Profiteer van de vele mogelijkheden die de natuur je hier te bieden heeft.

Hou je van wandelen of lopen? Onze 155 km bewegwijzerde wandelwegen en looppaden - kriskras langs de oevers van de Maas - zijn er om veroverd te worden, rustig op eigen tempo of net heel sportief.

Of je voelt je beter op de fiets? Geen probleem: de RAVel 2 doorkruist de gemeente langs de meeste van onze bezienswaardigheden en toeristische plaatsen. En de hele omgeving is aangesloten op het fietsnetwerk van de RAVeL in de provincie Namen, en zelfs over de grens met de ‘Voie Verte’ Trans-Ardennes richting Charleville-Mézières (FR). Hastière ligt ook op de internationale Maasfietsroute, je kan een  etappe uit deze route doen, of meerdere etappes fietsen en overnachten in één van de talrijke logementen langsheen de route in Hastière.

Zoek je nog meer adrenaline? We hebben verschillende uitgestippelde en bewegwijzerde mountainbikeroutes, van 10km tot 22km lang met aangepaste moeilijkheidsgraden.

Als je liever flaneert langs de oevers of op het water, dan kan je een boottocht maken met of tegen de stroom op de Maas.  Voor de watersportliefhebbers is er de plezierjachthaven in Waulsort in een unieke en beschermde omgeving. Op de Maas worden excursies aangeboden die vertrekken vanuit Dinant en Givet, maar ook vanuit Hastière en Heer tijdens het toeristisch seizoen. Dit geeft je een andere kijk op de landschappen, en een andere blik op de vallei.

En waarom niet spelenderwijs leren met de hele familie? De "Legendarische Avonturen" laten je toe om met vrienden of met de hele familie onze dorpen en gehuchten te leren kennen op een speelse en actieve manier...

En als je nog een beetje energie over hebt, dan kan je je wagen aan een spel paintball of een avontuurlijk touwenparcours in de bomen rondom de oude Manoir van Agimont. Veel plezier en hele mooi uitzichten gegarandeerd!

Dus, samen op weg voor meer avontuur in Hastière!