Bewegen

De Maas beleven

Een regio ontdekken, dat is een ervaring beleven... En u kan in Hastière op verschillende manieren komen ontdekken met al uw zintuigen.

Waarom niet profiteren van de mogelijkheden die de natuur en de omgeving ons hier bieden om te ontdekken en te doen, vanuit onze eigen goesting en passie?

U houdt van wandelen of lopen? Onze 155 km aan bewegwijzerde wandelwegen en looppaden, kriskras langs de oevers van de Maas, zijn er om door u veroverd te worden, gewoon rustig of net heel sportief.

Of U voelt zich beter op de fiets? Geen probleem: de RAVel 2 doorkruist de gemeente langs de meeste van onze bezienswaardigheden en toeristische sites. En de hele regio is aangesloten op het fietsnetwerk van de RAVeL in de provincie Namen, en zelfs over de grens met de ‘Voie Verte’ Trans-Ardennes richting Charleville-Mézières (FR). Hastière bevindt zich onder meer op de internationale Maasfietsroute en u kan ofwel een aangename etappe uit deze lange route fietsen, of net meerdere etappes fietsen en verblijven in één van de talrijke logementen langsheen de route in Hastière.

U zoekt gewoon nog meer adrenaline? We hebben verschillende uitgestippelde en bewegwijzerde mountainbikeroutes, van 10 tot 22km lang en met aangepaste moeilijkheidsgraden.

Als u liever flaneert langs en op het water, dan kan u een bevlogen boottocht maken met of tegen de stroom op de Maas.  Voor de watersportliefhebbers is er de plezierjachthaven in Waulsort in een unieke, beschermde omgeving. Op de Maas worden excursies aangeboden die vertrekken vanuit Dinant en Givet, maar ook vanuit Hastière en Heer tijdens het toeristisch seizoen. Dit geeft u een andere kijk op de landschappen, en een andere blik op de vallei.

En waarom niet spelenderwijs leren met de hele familie? De "Legendarische Avonturen" laten u toe om met vrienden of met de hele familie onze dorpen de leren kennen op een speelse en actieve manier...

Als u nog een beetje energie over hebt, dan kan u zich wagen aan een spel paintball of een avontuurlijk touwenparcours in de bomen rondom de oude Manoir van Agimont. Veel Fun en een heel mooi zicht!

Dus, samen op weg voor het avontuur in Hastière!